Episodi 1, Comença el viatge

Dilluns 10 setembre 2007

Mato Grosso


Avui he començat un nou viatge i un nou projecte. El viatge és al Mato Grosso a Brasil i l’objectiu principal del viatge es conèixer en Pere Casaldàliga, amb aquesta visita comença el meu nou projecte: “Trobant Bones persones”.
Un país: BrasilLes excuses que he trobat per anar-me’n a Brasil, han estat vàries: un país amb una gent encantadora, la possibilitat de tornar a l’Amazones, conèixer una mica més el moviment dels sense terra, els indis de la regió com els xavante, els karaja o be els tapirapé. Però sobretot el què m’ha fet decidir tornar cap aquests llocs inhòspits i difícils per l’home, ha estat la possibilitat de visitar en Pere Casaldàliga a Sao Fèlix d’Araguaia.

Una persona: Pere Casaldàliga

Una persona que ha viscut més de 40 anys en aquesta remota regió, intentant ajudar els més desfavorits de la zona, intentant que la gent amb pocs recursos puguin tenir una vida digne, defensant-los dels latifundistes, lluitant també per la causa indígena, ajudant-los en la seva integració i aconseguint que alguns d’ells poguessin retornar a les seves terres. Ha fet tot això jugant-se moltes vegades la vida, i sempre pels altres. Ara en Pere Casaldàliga, es gran i està malalt, però ni que sigui cinc minuts m’agradaria poder parlar amb ell.


Una abraçada

Ja sabeu ens hem de prendre la vida més www.xinoxano.eu